Glogster

Učenici u našim školama često izrađuju postere na hamer papiru. Neki od tih postera budu zaista sjajni i neko vrijeme stoje izloženi u učionici, a onda i oni završe u starom papiru.

Web 2.0 tehnolgija nam omogućuje da hamer papire zamijenimo multimedijalnim online posterima.  Edu.Glogster  je besplatan alat, idealan za interaktivno učenje. Učenici za izradu interaktivnog postera koriste tekst, slike, linkove te vlastite video i audio zapise.

Postoje dvije verzije glogstera. Preporučila bih verziju Edu.glogster u kojoj se  izrada postera kao i međusobna komunikacija odvija u sigurnom okruženju bez nepoželjnih i opasnih sadržaja uz učiteljevu  kontrolu i nadzor. A sigurnost učenika nam je uvijek na prvom mjestu. Nakon što se registrirate na edu.glogster,  možete uključitii do 200 vaših učenika u vašu virtualnu učionicu. 

Ovdje možete pogledati moj glogster projekt Greetings from the world u kojem učenici iz raznih dijelova svijeta izrađuju glogstere.

Detaljne informacije o izradi glogstera možete pronaći u odličnom članku Lidije Kralj iz časopisa Enter za  listopad 2009.

4 comments on “Glogster

 1. Arjana,
  Glogster EDU se već duže vrijeme naplaćuje? Imate li možda preporuku za sličan alat?
  Hvala!

  Martina

 2. Draga Martina,
  na žalost, Glogster je u listopadu prošle godine počeo naplaćivati i one najosnovnije funkcije. Imala sam priliku upoznati vlasnike i autore Glogstera i kako kažu, za sada nemaju namjeru vratiti sve na staro. Očito predobro ide ovako. I očito su svjesni da se još nije pojavilo nešto što bi moglo zamijeniti glogster. Ostaje nam samo da se nadamo da će netko napraviti nešto slično ili da tražimo od škole da plati pretplatu – u mojoj školi to je zapravo nemoguće.
  Pozz
  arjana

 3. Arjana,
  Očito sam maloo zakasnila! Pretplata niti u mojoj školi nije moguća tako da ću se morati zadovoljiti s nadom da će netko napraviti nešto slično i da ću uskoro o tom novom alatu čitati na vašem blogu! 🙂

  Pozz,
  Martina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s