PassPlex

 Mislim da je Portal Mojamatura postao tako popularan, ukoliko je uopće  moguće govoriti o popularnosti obrazovnih portala, zato što od svojih korisnika ne zahtijeva niti korisničko ime niti lozinku.

Za razliku od mnogih drugih, što edukativnih, što zabavnih mrežnih stranica, koje zahtijevaju od korisnika da unese i lozniku i korisničko ime i e-mail adresu. Naravno, budući da svi znamo da  se jedna te ista lozinka ne preporuča koristiti za različite stranice, sjetite se koliko ste se puta našli u prilici da vam je ponestalo ideja za neku novu sigurnu lozinku koju ćete lako zapamtiti.

PassPlex je jedna od onih jednostavnih aplikacija koja će u tren oka napraviti jednostavnu ili kompliciranu lozinku od kombinacije brojeva i slova koju hackeri neće lako probiti, ali je bome ni vi nećete lako zapamtiti. Ali zato je možete negdje zapisati (iako se ni to NE preporučuje!) – ukoliko se naravno ne radi o lozinki za vaš bankovni račun,  već o manje važnim stranicama, poput onih za digitalne priče ili pak za online foto editore.

O tome kako napraviti sigurnu i lako pamtljivu lozinku možete poslušati na video  materijalima na blogu Free Technolgy For Teachers.

Ne znam kako vi, ali ja imam toliko različitih lozinki za koje mislim da su prilično sigurne  i koje držim u svojoj glavi. Ali što ako ih zaboravim? Bit ću potpuno izgubljena u ovoj www šumi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s