Lino it

Lino it je aplikacija pomoću koje možete zalijepiti poruke na zid. Slična je  Wallwisheru, no puno zaigranija, maštovitija, šarenija i veselija. Međutim, čak i za one koji više vole smirenije tonove Wallwishera, Lino it ima neke funkcije koje u Wallwisheru nisu dostupne. Npr. na poruci možete označiti neki važan datum i toga dana dobit ćete podsjetnik na vaš e-mail.  Osim toga, tu je i kalendar na kojem možete vidjeti sve vaše označene rokove. Vrlo je jednostavno ugraditi fotografije i video uratke u poruku te dodati razne datoteke. No da biste mogli koristiti ovu funkciju morate se registrirati.

Zid se na ovoj aplikaciji naziva platno (canvas), a možete koristiti navigator koji omogućuje da se samo jednim klikom prijeđe s jednog dijela platna na drugi, što znači da ne trebate lijevim klikom miša povlačiti platno dok ne dođete na željeno mjesto. Zgodna je i mogućnost da klikom na Highlight New označite sve nove poruke te jednim pogledom uočite kojim su se redoslijedom pojavljivale na vašem zidu – platnu.

Platno može biti privatno ili javno, no vrlo je korisna mogućnost da na javnom platnu možete za neke poruke postaviti opciju privatnosti pa je nitko osim vas neće moći vidjeti.

Možda netko od vaših prijatelja/ica uskoro ima rođendan? Zašto ga/ju ne biste iznenadili jednim lijepim platnom s rođendanskim čestitkama na koje će svi vaši zajednički prijatelji moći napisati par zgodnih riječi?

Advertisements

10 comments on “Lino it

 1. Draga kolegice

  vidim da jako dobro baratate web 2.0 alatima pa bih Vas zamolila da mi pomognete oko primjerice , glogstera: nakon što sam napravila plakat kako ga mogu učiniti dostupnim za svoje učenike tj. kako ga mogu staviti na stranicu moje škole, ili šta već s njim napraviti?

  Zahvaljujem i lijep pozdrav iz Splita

  Ankica Marić,prof. njemačkog i francuskog jezika

  • Draga kolegice,
   hvala Vam na lijepim riječima:-)
   Glogster možete ugraditi na web stranice škole tako da jednostavno kopirate kod koji se nalazi ispod samog glogstera s desne strane. U kodu možete također promijeniti i veličinu (width and height). Preporučila bih Vam vrlo korisne stranice Box of Tricks gdje ćete naći detaljna uputstva o ugradnji glogstera.

   http://www.boxoftricks.net/?p=936

   Ako budete još imali pitanja, rado ću Vam pokušati odgovoriti.
   LP
   Arjana

 2. Draga Barbara,
  informacije za studentske stipendije naći ćete na stranicama Stipendije.info ( http://www.stipendije.info/index.php?lang=hr ). Tamo ćete zaista naći temeljit pregled svih stipendija za studente i sveučilišne profesore, a ponekad se nađe i nešto za nas koji radimo u srednjem ili osnovnom školstvu.

  Također preporučam stranice MZOŠ-a koji redovito objavljuje studentske stipendije pod “Natječaji”: http://public.mzos.hr/Default.aspx

  Ne zaboravite redovito posjećivati AMPEU i njihov dio za studente Erasmus http://www.mobilnost.hr/index.php?id=10

  Nadam se da sam Vam bar malo pomogla s ovim linkovima.
  Srdačan pozdrav
  Arjana

 3. Pingback: Interaktivna oglasna ploča Linoit | Lidijin kutak

 4. Kolegice,

  Ne mogu ne ostaviti komentar i podijeliti s Vama koliko ste me inspirirali svojim radom! Hvala Vam!

  Možete li navesti koji simpatičan primjer kako iskoristiti Lino It u nastavi?

  Martina

 5. Draga kolegice,
  drago mi je da ste našli inspiraciju na ovim stranicama – koja je inspirirana radom mnogih naših kolega/ica iz cijelog svijeta:-)

  Što se tiče LinoIt aplikacije preporučam da svako posjetite seriju Interesting ways britanskog profesora Toma Barretta – iako on piše o Wallwisheru, sve se to može primijeniti i na LinoIt:
  https://docs.google.com/present/view?id=dhn2vcv5_436f8kscmdc

  Također zanimljiv link na TeachersFirst: http://www.teachersfirst.com/single.cfm?id=11209

  Naravno, na blogu kolegice Lidije Kralj možete još dosta saznati: http://lidijakralj.wordpress.com/2011/08/20/interaktivna-oglasna-ploca-linoit/

  Iz osobnog iskustva mogu reći da još nisam korsitila LinoIt već Wallwisher i to za savjete o sigurnijem internetu za djecu: http://pogledkrozprozor.wordpress.com/2011/02/27/kako-to-radimo-mi/

  srdačan pozdrav
  arjana

 6. Pingback: Prijedlozi za usvajanje novih znanja i vještina | Pogled kroz prozor

 7. Poštovana kolegice,
  pogledala sam snimku vašeg predstavljanja kolaboracijskih alata u nastavi (CARNet). Svake godine nastojim uvesti nešto novo pa sam ove odabrala Lino, za sad smo u fazi lijepog pozdravljanja i eksperimentiranja ali učenicima se jako sviđa.
  Predstavila sam ga i svojim kolegicama kao vrlo zgodan i učinkovit način komunikacije.

  Zahvaljujem na ideji
  Lijepi pozdrav
  Andrijana

 8. Draga Andrijana,
  drago mi je da Vi i Vaši učenici, a naravno i Vaše kolege upotrebljavate Lino u nastavi. Mislim da je to alat koji ima široke mogućnosti upotrebe, kako za učenje tako i za zabavne sadržaje. Bilo bi mi drago ako se odlučite da radove Vaših učenika podijelite sa svima nama i pokažete sve načine na koje se Lino može koristiti.
  Srdačan pozdrav
  Arjana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s