Seattle, Bellevue, Redmond

Naše druženje je započelo već u aerodromu u Amsterdamu, gdje sam se susrela s dvanaestero što poznatih što virtualno poznatih kolega i kolegica iz Europe i Južne Afrike. Razmjena iskustava nastavila se visoko u oblacima, samo što stjuardese i stjuardi nisu baš imali razumijevanja za naše primjere dobre prakse u učenju i podučavanju, pa su tražili da ne pričamo glasno, da ne sjedimo na podu, niti da stojimo u prolazu! Desetosatni let proletio je u trenu i uskoro smo se našli na aerodromu Tacoma, gdje smo brzo obavili formalnosti, podigli kofere i krenuli prema izlazu. Svi osim mene! Jer mene su jedinu zaustavili carinici i poželjeli vidjeti imam li možda u koferu nešto što bi moglo ugroziti poljoprivredu SAD-a. Uvjerivši se da ne nosim ništa neobično, osim nekoliko pari cipela više ngeo što je potrebno, tu i tamo koji šal, priličan broj raznih remena, nekoliko sakoa i ostale vrste odjeće koja spada u “business casual” tip odjeće , pustili su me da se pridružim grupi pa smo svi zajedno krenuli prema Seattlu.

Zapravo, krenuli smo u Bellevue,  istočni dio Seattlea, gdje se nalazio naš Hyatt Regency hotel u kojem sam dobila sobu na 20. katu s pogledom na Lake Washington i u kojem sam obično noći provodila gledajući kroz prozor ili sjedeći za kompjuterom, kao posljedicu jet laga. Uostalom, kakav bi to bio posjet Seattleu, a da ne mogu reći da sam bila Sleepless in Seattle!

Rano ujutro slijedećeg dana odvezli smo se u Redmond, u sjedište Microsofta gdje se održavao naš seminar.

Microsoftovo sjedište je zapravo jedan cijeli grad sa zgradama i neboderima, parkovima i igralištima, kafićima i restoranima, kombijima i taksijima koji vas voze od jedne do druge zgrade, a ljudi  koji tamo rade su ležerni, veseli, nasmijani i poletni.  Kompanija koja funkcionira u takvom okruženju jednostavno mora biti uspješna.

Pojedinosti slijede….

Advertisements

5 comments on “Seattle, Bellevue, Redmond

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s