Redmond, Microsoft, kava i kolači

A sad, sigurno se već pitate što smo mi to radili u Microsoftu. No o tome neću pisati ovdje, jer sam upravo napisala opsežan članak za rujanski broj Pogleda kroz prozor: Microsoft Partners in Learning Institute 2011. No ono što se događalo iza kulisa čini mi se nekako zgodnije za ovaj moj blog.

Pa sad, što je to bilo iza kulisa, pitate se? Kava i kolači, naravno. Mislim da sam u Microsoftu popila hektolitre kave, a neću uopće ni spomenuti koliko sam kolača pojela! Muffins, brownies, chocolate chip cookies bili su nam neprestano na dohvat ruke i kako da im odoli chocholic poput mene! Što se tiče hrane, mislim da Microsoftu nema premca. Bila sam do sada na njihova tri događanja na tri različita kontinenta i svaki puta me izbor i okus hrane oduševio. Obično smo rano ustajali i doručkovali već oko 6.30 u restoranu hotela, tako da je ručak u sjedištu Microsofta svakodenvno bio poslužen već u 12:30. Između je naravno bio snack – kava i kolači, a nakon toga za popodnevni snack – pogodite! kava i kolači! Jedan dan smo iznimno imali ručak tek u 14:00 sati, a da bismo preživjeli do tada brižni organizatori su nam dali lunch pakete!

My working environment

Sjedište Microsofta je kao što sam već pisala, pravi mali grad prepun zelenila, što nije čudno s obzirom da se nalazi u najkišovitijoj američkoj saveznoj državi. Za vrijeme našeg boravka, međutim, slaba kišica je padala samo prvi dan, sve ostale dane imali smo sreću uživati u toplini i suncu pacifičke obale. U Redmondu trava ponegdje prerasta u šikaru pa imate osjećaj kao da se nalazite negdje u prirodi, a ne u sjedištu jedne ogromne korporacije. Posvuda se nalaze mali kafići i restorani te puno terasa sa stolovima i stolcima na kojima se može sjediti, jesti i razgovarati za vrijeme lijepog vremena.

Enjoying good company in the sun

Sudionicima našeg instituta dodijeljena je bila zgrada br. 40 -ne cijela, naravno, već samo prizemlje, gdje smo se osjećali kao doma – tu smo imali predavanja, radionice, tu smo se družili, raspravljali o tehnologijama i kovali inovativne planove i projekte, naravno.

U zgradi br. 92 kupovali smo sitnice u dućanu s Microsoftovim proizvodima i suvenirima, razgledali sjajne projekte stotinu američkih inovativnih nastavnika i održali naše Teach Meet prezentacije. Iako me tresla ogromna trema, ipak sam s velikim, velikim zadovoljstvom i s puno entuzijazma i inspiracije održala svoje dvominutno predavanje o Live Meeting webinarima za maturante koje smo Sonja i ja pokrenule ovog proljeća. Sve reći u dvije minute je pravo umijeće, ali mislim da sam sve to dobro sažela, jer je poslije bilo puno upita o Live meetingu.

Webinarees in Microsoft

Ipak, jedna mi je želja ostala neispunjena – htjela sam se slikati pored kultne ploče One Microsoft Way – ali do tamo – (ako uopće postoji?) nismo uspjeli doći. U zamjenu smo dobili zajedničku sliku uz Microsoftov znak.

PIL Institute 2011 Members

2 comments on “Redmond, Microsoft, kava i kolači

  1. Razumijem često posluživanje kave u radnom okruženju u Redmondu, ali kolači su me iznenadili. Super za ljubitelje slatkoga 🙂

    Kalina

Leave a comment