Google Images

Ponekad bih pomislila kako bi bilo lijepo da u Google Search Box stavim sliku za koju ne znam gdje je snimljena, a Google mi, baš kao i za tekst koji utipkam, izbaci pronađene linkove. Pa eto, danas sam saznala od mog belgijskog kolege Roberta Coningsa da postoji Google Images koji se upravo u tu svrhu i koristi i to već dulje vrijeme. Inače, Robert je autor niza sjajnih nagrađivanih projekata, a njegov  Google doc “Each Day A New Tool For eTwinners” sjajan je repozitorij alata koje svakodnevno dopunjuju nastavnici iz cijelog svijeta.

No vratimo se na Google Images, koji funkcionira na nekoliko načina: drag and drop – s bilo koje stranice na images.google, (meni to baš nije uspjelo), desnim klikom na sliku (to funkcionira samo u Google Chrome i Mozilli s odgovarajućim dodacima), upisom URL adrese te mogućnošću uploadanja vlastite fotografije.

Da bih isprobala ovo posljednje, uploadala sam sa svog računala fotografiju vijećnice iz američkog grada Buffala.

Gradska vijećnica, Buffalo

Međutim, Google mi je prvo sugerirao da su to vijećnice u Londonu ili New Castleu, dok je Buffalo bio tek na jedanaestom mjestu sličnih građevina. Dakle, ono što Google izbaci mora se uzeti sa zadrškom (kao i sve ostalo na internetu), ali u svakom slučaju dobro je znati i za ovu mogućnost.

Advertisements

One comment on “Google Images

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s