Treći put ne

Treći put smo se javili na natječaj MZOŠ-a za udruge koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja djece i mladih i tri puta su nas odbili.

Prvi put zato jer nismo ispunili formalni uvjet – udruga tada nije postojala godinu dana.
Drugi put zato jer stvaramo konfuziju s besplatnim sadržajima među maturantima i jer se ne brinemo za sigurnost djece na internetu.
Za treći natječaj smo osigurali sigurnost djece na internetu u našem projektu webinara za državnu maturu.  Osim toga smo potpisali sporazum s NCVVO-om za stručnu podršku na webinarima. Potpisali smo sporazum s CARNetom za tehničku podršku oko webinara. Iskustva nam ne nedostaje, jer smo do sada napravili čak tri ciklusa webinara u protekle tri godine na kojima je sudjelovao zavidan broj maturanata, a gosti webinara su bila brojna cijenjena imena našeg obrazovnog sustava.   Čak štoviše, MZOŠ nam je proljetos pismeno potvrdio da su pokrovitelji webinara ( uz napomenu da ne snose nikakvu finacijsku obavezu). Unatoč svemu, projekt je odbijen.  Za komisiju to nisu bile dobre reference.

Na Twitteru nam je @Vlada HR ovako obrazložila odbijenicu:


Zanima me koji su to kriteriji po kojima je komisija morala prioritizirati.

Advertisements

4 comments on “Treći put ne

  • Stvait ću ovdje tvoj odgvoro, Sonja:
   @VladaRH #obrazovanje #MZOS #maturaHR Poštovani, jasno mi je da podrška MZOS-a ne daje našem projektu prednost pred ostalim projektima, ali sam mislila da mu daju potvrdu kvalitete i važnosti. I samim time da su Webinari za državnu maturu, prepoznati kao inovativan i koristan oblik neformalnog učenja kao potporu formalnom sustavu obrazovanja i to jednom od jako važnih projekata našeg sustava obrazovanja – državne mature. Nositelji projekta su izvrsni profesori iz cijele Hrvatske s višegodišnjim online iskustvima, spremni na nove izazove, rame uz rame sa svojim kolegama iz cijelog svijeta.
   S obzirom da nemamo financijsku potporu za ovaj obrazovni projekta od NAŠEG Ministarstava kojemu je obrazovanje jedan od primarnih interesa, čemu se nadati na drugim natječajima na koje se, najčešće ne možemo niti kandidirati zbog uvjeta natječaja.
   Dobro je poznato da ono što učitelji rade u redovnoj nastavi nije adekvatno vrednovano, a niti priznato od šire javnosti. Isto je s brojnim učiteljskim projektima koji su utemeljeni na entuzijazmu i volonterizmu.
   Možda je problem što se ovaj projekt temelji samo na online aktivnosti pa ga svi nisu razumjeli.
   U natječaju od 4. lipnja 2012. piše da će“ MZOS dodijeliti ukupno oko 6.000.000,00 kuna. Najmanji iznos koji se može zatražiti i odobriti za pojedini projekt je 30.000,00 kuna, a najveći 150.000,00 kuna. Financijskim potporama udrugama, pomoći će se provedba do 100 projekata.“
   Znači, ostalo je još sredstava za 13 projekta. Podijeljeno je 5. 145.000 kn za 87 projekta. Samo ne znam kako se žaliti, kad u odluci nije navedena mogućnost prigovora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s