S eTwinningom po Europi

etwinning_logoblueIako se trenutno nalazimo daleko od školskih klupa i školskih obaveza, možda je baš sad idealno vrijeme za prijavu na jedan od četiri eTwinning seminara za stručno usavršavanje  u organizaciji naše Nacionalne službe za podršku (NSS) Agencije za mobilnost i programe EU.  

Da biste se mogli prijaviti na ova stručna usavršavanja, morate biti član portala eTwinning. Ako još niste, prijavite se odmah – prijava je vrlo jednostavna, a biti član ove zajednice od više od 200 000 europskih nastavnika je uistinu vrijedno, korisno, poučno i zabavno.

Za prijavu na seminar potrebno je ispuniti prijavnicu napraviti privitak u digitalnom obliku (prezentacija, video ili sl.) kojim ćete pokazati zašto ste baš vi ta osoba koja treba ići na taj seminar i sve zajedno poslati preporučenom poštom do 28.08. 2013.

Stručna usavršavanja održat će se u listopadu i u studenom i to:

– u Stockholmu – za nastavnike koji podučavaju učenike od 13-18 godina,  a tema je europsko građanstvo,

– u Billundu (Legoland) – za nastavnike koji  podučavaju učenike od 4-15 godina, a tema je podučavanje prirodnih znanosti

– u Briselu – za sve nastavnike koji imaju barem jedan aktivan eTwinning projekt (pokrenut prije 01. srpnja 2013.), a tema je eTwinning u učionici budućnosti

– u Dubrovniku – za nastavnike koji  podučavaju učenike od 12-18 godina, a tema je kroskurikularna suradnja pomoću web 2.0 alata.

Ja bih se najradije prijavila za sve ove seminare, ali morat ću odabrati samo jedan za koji već  spremam motivacijski privitak i onda se nadati pozitivnom rezultatu 🙂

No, već sada znam da ću biti u Dubrovniku, na prvom kontakt seminaru koji organizira naša Nacionalna služba za podršku na čelu sa sjajnom Dunjom Babić.  U Dubrovniku ću imati veliku čast biti jedan od tri pozvana predavača, a održat ću tri radionice:

– prvi dan održat ću radionicu sa svojim belgijskim kolegom Bartom Verswijvelom pod nazivom eTwinning on the Beach. Bart i ja smo održali ovu radionicu dva puta na godišnjoj eTwinning konferenciji u Lisabonu u ožujku 2013., te jednom online na 6th Virtual Round Table Conference, a temelji se na desetodnevnoj mrežnoj edukaciji Pedagoške vrijednosti eTwinning projekata koju smo početkom ožujka vodili na eTwinning portalu. Kakve veze imaju eTwinning i plaža saznat ćete ako dođete u Dubrovnik.

beach

– drugi dan održat ću dvije radionice o web 2.0 alatima  za suradnju s kolegama i  njihovim učenicima. Bit će riječi o mnogim novim alatima koji imaju puno potencijala u nastavi, a naziv radionice je A little bit of magic with collaboration tools.

Jako mi je drago što će s nama u Dubrovniku biti i Lidija Kralj koja će održati radionice o Zondlu i eTwinningu.

Zato ne oklijevajte,  prijave traju do 28. kolovoza. Vidimo se u Dubrovniku!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s