Prva radionica: Upoznajmo CFC

Od početka školske godine, profesori u našoj zbornici stalno pitaju kad će i oni moći sa svojim učenicima koristiti učionicu. Radionice o Samsung Smart Schoolu koje su bile planirane  za sam početak rujna odgođene su  za kraj mjeseca pa smo Sonja i ja odlučile uzeti stvari u svoje ruke i organizirati prvu radionicu pod nazivom “Upoznajmo CFC” i to u petak poslije podne.

U petak popodne???  Početak vikenda??? Pa tko bi ostao u školi pred početak vikenda kako bi učio o novim tehnologijama! – ne, nismo se to uopće ni pitale. Zapravno, ni jednog trenutka ni pomislile nismo da neće biti zaniteresiranih. Proljetos kad smo pohađali prvu edukaciju  u CARNetu, bilo nas je zajedno s nama dvjema dvanaestero, no od tada je njih troje otišlo iz škole pa smo očekivale njih sedmero.  Na naše veliko, ugodno iznenađenje na listu u zbornici se zapisalo njih dvadesetero!  20 profesora spremnih za nove izazove! 20 znatiželjnika s više ili manje iskustva s novim tehnologijama! 20 kreativnih i inovativnih nastavnika! Zajedno s nas dvije to je pola naše zbornice koja će pilotirati projekt učenja s tabletima – a da pritom oni sami nemaju tablete! To me jako žalosti!  Htjela bih da svi profesori uključeni u projekt imaju tablete i da na njima mogu učiti i koristiti ih kao sredstvo u poučavanju.  Kad već radimo pilot projekt onda neka to bude temeljito, a ne stihijski. Možda  previše utopijski ili perfekcionistički gledam na to sve, ali što mogu: Age quod agis! ili  Do ordinary things extraordinarily well! moje su omiljene poslovice.

Teachlearn

Sonja i ja smo pripremile  dvosatnu radionicu u kojoj će se profesori upoznati s tabletima, s pravilima učionice, s rasporedom rada u učionici  te s alatima za interakciju, virtualnu učionicu i pripreme u oblaku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s