#ETWION

etwion1ETWION je najnoviji od brojnih projekata koje smo pokrenuli i zajedno vodimo  Bart Verswijvel i ja.

ETWION je kratica za eTwinning Twitter Marathon (Twitterathon) – ili drugim riječima, to je diskusija na Twitteru o obrazovnim temama u kojem će sudjelovati  nastavnici iz cijelog svijeta.

Twitter diskusije – chats – su vrlo popularne na Twitteru.  Obično traju 60 minuta,  a označavaju se simbolom # (hashtag) – npr. #edchat #eltchat #lslchat kako bi  sudionici jednostavno i lako mogli pratiti twitove. Naša Twitter diskusija nosi naziv odnosno hashtag #etwion i trajat će 5 sati, od  18:00 do 23:00,  u četvrtak 19.12. 2013. ETWION će se održati na engleskom jeziku. Nije potrebno savršeno poznavanje jezika da biste mogli sudjelovati i podijeliti svoja iskustva i ideje s ostalim sudionicima o ovim temama:

Društvene mreže kao oblik stručnog usavršavanja nastavnika – od 18:00 – 19:00 sati
Sinergija web 2.0 alata i suradničkog učenja  – od 19:00 – 20:00
Uključi svoje kolege!  – od 20:00 – 21:00
Obrnuta učionica –  od 21:00 – 22:00
Radost učenja  – od 22:00 – 23:00.

Posebna gošća u prvom satu diskusije o društvenim mrežama je Shelly Sanchez Terrell – @ShellTerrell, cijenjena profesorica i   stručnjakinja iz SAD-a i dobitnica brojnih nagrada na području obrazovanja i novih tehnologija.

Ako još niste na Twitteru, onda je ovo pravi trenutak da isprobate prednosti ove društvene mreže za stručno usavršavanje i cjeloživotno učenje. Otvorite svoj Twitter račun ovdje te pratite kako sudjelovati na ETWIONU na našem blogu, a u četvrtak se pridružite jednoj ili svim diskusijama tako da svoja razmišljanja, ideje i prijedloge šaljete u twitovima s oznakom #etwion.

Pogledajte također moju Malu školu Twittera. Za sva pitanja javite se Bartu ili meni – gdje drugdje nego na twitteru: @Bartverswijvel i @abfromz.

etwion_logo

Advertisements

One comment on “#ETWION

  1. Pingback: Негде иза границе | Био-блог

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s