eTwinning konferencija

Od 22. – 24. listopada, u Briselu je održana jubilarna 10. eTwinning konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 500 nastavnika, učitelja i obrazovnih stručnjaka iz 41 zemlje.  Sudionici su mogli sudjelovati na 55 radionica, a među njima i na moje dvije koje sam vodila zajedno s Bartom Verswijvelom, pod nazivom Plunge Into Technology i na koje se prijavilo 120 eTwinnera. Ovo je bila moja 4. eTwinning konferencija i  3. na kojoj sam zajedno s Bartom vodila radionice. Predstavili smo različite web alate, ali i načine na koje se oni mogu primijeniti u nastavnom kontekstu tako da ih sudionici odmah po povratku u svoje škole mogu isprobati sa svojim učenicima u razredu.

etwinspeakerJPG

Na završnoj ceremoniji,  Sophie Beernaerts, direktorica Opće uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije, pozvala je nadležna ministarstva u svakoj zemlji članici EU da daju punu podršku eTwinningu. Potpuno se slažem, jer eTwinning nije samo obična zajednica za škole, eTwinning je stil života!

Najimpresivniji dio konferencije definitivno je bila završna panel diskusija eTwinning Generacija, na kojoj su uz vodstvo Claire Morvan sudjelovali Lotte iz Belgije i Gil iz Portugala, danas mladi, uspješni ljudi, a  2005. godine učenici prve eTwinning generacije. Oni su tada sudjelovali u projektima koje su započele njihove profesorice, danas veteranke eTwinninga i moje drage prijateljice, Marie-Leet Bens iz Belgije i Teresa Lacerda iz Portugala.

Panel etwinconf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s