Typeform

Screen Shot 2017-01-03 at 6.21.22 PM.png
Typeform
je jednostavan, intuitivan i vrlo “pitak” alat koji sam koristila u svojoj nedavno završenoj mrežnoj edukaciji za eTwinnere Let’s flip the classroom.

Typeform se može koristi za izradu anketa, obrazaca i kvizova u besplatnoj varijanti, a uz plaćanje moguće je napraviti i obrasce za narudžbu proizvoda ili za prikupljanje izravnih kontakata (odnosno kako god se prevodi lead generation). No kako nam to ipak u obrazovanju  (još) nije potrebno,  besplatna verzija ovog lijepog alata bit će nam sasvim dovoljna. Jedino što nam možda neće biti dovoljno u besplatnoj verziji je analiza odgovora, jer mjesečno možemo dobiti analizu samo stotinu odgovora. Dakle ako imamo više od 100 učenika onda nećemo moći analizirati njihove odgovore. No uz brojne alate za ankete i kvizove koji su nam dostupni, mislim da  nam ni ovo neće biti prepreka za korištenje ovog alata.

Screen Shot 2017-01-03 at 8.16.42 PM.png

Tyepform nudi velik broj različitih vrsta pitanja koje uz drag & drop funkciju možemo dodati u anketu ili kviz. Moguće je odabrati predloške, palete boja i fontove, dodavati slike ili video.  Možemo  mijenjati i prilagođavati poruke na pojedinim pitanjima za pomoć ili pogreške u ispunjavanju (npr. Odaberi odgovor koji želiš, OK, ili sl.) i pri tome koristiti dijakritičke znakove. Typeform se može integrirati s brojnim drugim aplikacijama (npr.Trello, Slack, Google Sheets, i dr.).

Screen Shot 2017-01-03 at 8.31.19 PM.png

Anketa ili kviz se može podijeliti na društvenim mrežama i ugraditi na Twinspace ili na blog, osim naravno ne može na wordpress.com pa sam ga ugradila na svoj Blogger gdje ga možete isprobati: Just for fun ili direktno putem ovog linka.

Screen Shot 2017-01-03 at 8.35.13 PM.png

Rezultati ankete se mogu analizirati prema različitim kriterijima te spremiti u obiku Excel tablice ili objaviti na webu s URL-om koji se automatski dodaje analizi rezutata.Screen Shot 2017-01-03 at 6.00.12 PM.png

Screen Shot 2017-01-03 at 6.00.32 PM.png

Screen Shot 2017-01-03 at 5.59.41 PM.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s