Clip by Spiral

screen-shot-2017-02-25-at-9-35-23-am
Ukoliko još ne koristite Spiral, vrijeme je da počnete! Spiral je set od nekoliko različitih aplikacija o kojima sam pisala ovdje. Nedavno je dodana još jedna aplikacija – Clip koju ćete, sigurna sam, još više voljeti i koristiti nego ostale tri.

 

Clip je vrlo jednostavna i intiuitivna aplikacija koja nam omogućuje da učenike aktivno uključimo u gledanje videa tako da u realnom vremenu odgovaraju na pitanja tipa višestrukog izbora i otvorenog odgovora. Funkcionira tako da na velikom ekranu prikazujemo video u koji smo prethodno dodali pitanja. Učenici odgovaraju na pitanja na svom uređaju, a njihovi se odgovori prikazuju uz video. Kao i kod ostalih Spiral aplikacija, učeničke odgovore možemo odmah prikazati na velikom  ekranu i zvjezdicom označiti najbolje odgovore, a možemo učeniku i vratiti odgovor da ga ispravi ili poboljša. Clip također ima i funkciju za chat u realnom vremenu!

Clip koristimo tako da u ugrađenoj tražilici potražimo  video koji želimo prikazati učenicima ili upišemo direktnu poveznicu na video.screen-shot-2017-02-24-at-9-45-08-pm

screen-shot-2017-02-24-at-9-45-30-pm

Zaustavimo video na onom dijelu na kojem želimo dodati pitanje, odaberemo vrstu pitanja i zapišemo pitanje. Ako smo se predomislili ili želimo nešto promijeniti, to ćemo vrlo lako učinti.

Screen Shot 2017-02-24 at 9.45.46 PM.png

screen-shot-2017-02-24-at-9-46-16-pm

Screen Shot 2017-02-24 at 9.45.58 PM.png

 

Nakon što  na satu pokrenemo video, učenici dobivaju kod za ulaz te ulaze u virtualnu učionicu. Pokrećemo video koji učenici ne vide na svojim uređajima, već ga gledaju na glavnom ekranu. Ako želimo, možemo im dati mogućnost da pišu u chat box za vrijeme gledanja videa, a sve što napišu prikazuje se uz video. Na dijelu na kojem se nalazi pitanje, video se zaustavlja, a učenici na svom ekranu vide pitanje na koje mogu odgovoriti. Nastavnik vidi sve odgovore i može ih prikazati  na glavnom ekranu. Ako želimo, možemo omogućiti da učenici jedni drugima komentiraju odgovore. Odgovori na pitanja višestrukog izbora prikazuju se kao linijski grafikon pa možemo vidjeti i postotke točnih i netočnih odgovora.  Svi odgovori učenika se spremaju.

Screen Shot 2017-02-25 at 9.30.49 AM.png

Detaljne upute o uporabi Clipa potražite na Clip Support.

 

Advertisements

3 comments on “Clip by Spiral

  1. Moji učenici i ja jednostavno obožavamo Spiral. Koristimo ga od početka školske godine i moram priznati da mi je za matematiku on najbolja opcija. Kako ja ne volim klikanje točnih odgovora opcija Canvas mi je sve što sam od aplikacije željela.
    Dodatan plus jest povezanost s Edmodom, tako da i u Spiral-u imam svoje razredne odjele i učenici se logiraju sa svojim Edmodo računom.
    Ma sve pohvale za Spiral. Genijalno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s